Inackordering

Inackordering

Inackordering

Inackordering av häst - hästhotell - tränings och konvalescens hästar på Österlen i Skåne.

Attusa Gård erbjuder inackordering av hästar på vackra Österlen i Skåne. Under vinterhalvåret har lösdriftshästarna tillgång till rymliga ligghallar med halm i åldersblandade flockar. Grovfoder är av egen produktion, toppkvalité med kontrollerad utfodring. Under sommarhalvåret går hästarna på gröna stora sommarbeten med björkar och bokträd intill stallet. Samtliga hagar är nystängslade med elrep och rejäla bekväma grindar.

 

Tillgång till aktiviteter

Vi strävar efter en hög och bred kvalité på vårt erbjudande om kurser, utbildning, ridlektioner och föreläsningar i vårt ridhus, där du genom olika möjligheter kan utveckla Dig själv och din häst. Läs mer om våra aktiviteter under aktuellt på hemsidan.

 

Anläggningen

På anläggningen finns ett ljust rymligt ridhus byggt 2010, här finns även utebana och rundcorall samt flera rymliga parkeringar. Stallet är utrustat med stora ordentliga boxar, behandlingsplatser, sadelkammare, uppbindningsplatser, foderkammare samt larm.

 

Omgivningen

Här kan du rida genom vacker bokskog med oändliga ridvägar. Vi rider gärna tillsammans på långa turer, även helgturer med övernattning anordnas med jämna mellanrum.

 

Säkerhetstänkande

På Attusa Gård har vi ett högt säkerhetstänkande. Gården har genomgått Säker Gård och Säker hästverksamhet hos Länsförsäkringar. Samtliga byggnader är utrustade med inbrottslarm, brandvarnare, brandfiltar, brandsläckare och första hjälpen kit. Samtliga tillstånd för verksamheten finns.

Hästhotell på Österlen

Hästar mottages för korttids inackordering vid semester tillfälle etc. Pris efter förfrågan.

Bed and box - Semester med häst på Österlen

För dig som vill åka på semester med din häst erbjuder vi box/hagplats under din semester. Underbara ridvägar finns i vacker bokskog. Boende finns i närområdet. Pris efter förfrågan.

Konvalescens och rehab för häst

Verksamheten med konvalescens är till för att avlasta hästägaren när hästen är för "frisk" för att stå på klinik och för "sjuk" för att stå i sitt hemma stall. Anledningen till att hästägaren kan behöva hjälp är många. Allt från kunskapsmässiga, brist på tid, avbelastning eller anläggnings resurser. Konvalescens och vilohästar behandlas i samarbete med massör och kiropraktiker. Vi arbetar ut emot hästens behov och ägarens önskemål. Ett individuellt program utarbetas och ägaren tar så mycket del den önskar i behandlingen.

Tillridning/ inridningshästar

Ett flertal olika tränare finns att tillgå på Attusa Gård. Kontakta oss för inridning/ tillridning av din häst.

Sist men inte minst uppskattar vi och strävar efter en öppen dialog med våra hästägare för att bevara den glada och trevliga stämningen! Kontakta gärna oss för mer information. Varmt välkomna!

 

Attusa Gård innehar alla erforderliga tillstånd allt i en väl ordnad lugn miljö, med ett ungt kreativt tänkande.

 

Godkänd Säker Gård / Säker Hästverksamhet - Länsförsäkringar

Auktoriserad anläggning - Svenska Islandshästförbundet

Frida Törnquist / Ola Heldh Attusa 172, 277 45 Sankt Olof Mobiltelefon 0708-113695

F- skatt © 2012 Attusa Gård