Presentation

Presentation

Presentation

Verksamheten på Attusa Gård i dagsläget är det en stor glädje att kunna erbjuda en omfattande service till hästägare med bl.a. inackordering av häst, ridhusuthyrning, kurser, clinics, lektionsridning, samt kan du lämna din häst för tillridning samt foderförsäljning. Vår målsättning är att ha ett brett utbud med återkommande uppskattade aktiviter därför vill vi skapa kontakter med personligt motto. Verksamheten på Attusa Gård startade 2007, den ägs och drivs av Frida Törnquist och Ola Heldh. Under åren har drivkraften varit att bygga och utveckla en hästverksamhet förenat med lantbruk.

Attusa Gård är beläget på Österlen

Attusa Gård är beläget strax söder om Kivik, mitt på vackra Österlen i Skåne. Kring gården finner man härlig bokskog med oändliga ridvägar.

 

Anläggningen

På anläggningen finns ett ljust rymligt ridhus byggt 2010, här finns även utebana och rundcorall samt flera rymliga parkeringar. Stallet är utrustat med stora ordentliga boxar, behandlingsplatser, sadelkammare, uppbindningsplatser och foderkammare. Attusa Gård besöks årligen av ca 3 000 personer med hästanknytning.

 

Säkerhetstänkande

På Attusa Gård har vi ett högt säkerhetstänkande. Gården har genomgått Säker Gård och Säker hästverksamhet hos Länsförsäkringar. Samtliga byggnader är utrustade med inbrottslarm, brandvarnare, brandfiltar, brandsläckare och första hjälpen kit. Samtliga tillstånd för verksamheten finns.

Samarbeten

Samarbete med ett flertal olika företag och föreninger inom hästbranschen gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av aktiviteter.

 

Frida är född och uppvuxen i Stockholm. Som inbiten hästtjej gick hon Naturbruksgymnasium hästhållning med inriktning på ridning. Utlandspraktiken blev naturligtvis på Island till ett stort tävling och träningsstall. Efter gymnasiet bar det av till Island igen där arbete med inridning och tillridning väntade. Efter hemkomst i Sverige gick det vidare till Skåne och Brösarp. Frida arbetade som stallchef på Brösarpsgården hos Anna och Magnus Skúlason som sedan övergick till arbete på stallkontoret. Sedan några år tillbaka arbetar Frida även deltid som resesäljare på William Safaris. Resterande tid går åt till att driva tränings anläggningen på Attusa Gård med inackordering, lektioner och träningshästar.

Ola är uppvuxen på Österlen på lantbruk med hästar. Sedan barnsben har han tävlat och ridit regelbundet. Inriktad på dressyr men även gårdens avel var av intresse och han har fått priser för bästa uppvisning av unghästar och ston. Med en mamma som driver ridskola har hästarna och lantbruket alltid funnits med i bilden. Under gymnasietiden läste Ola i Linköping, flygteknisk utbildning. Numera jobbar Ola med att montera maskiner världen över.

 

 

Godkänd Säker Gård / Säker Hästverksamhet - Länsförsäkringar

Auktoriserad anläggning - Svenska Islandshästförbundet

Frida Törnquist / Ola Heldh Attusa 172, 277 45 Sankt Olof Mobiltelefon 0708-113695

F- skatt © 2012 Attusa Gård